POTPISANI UGOVORI O FINANCIRANJU ZA OPERACIJU 7.2.2. ULAGANJA U GRAĐENJE NERAZVRSTANIH CESTA

Dana 08. veljače 2018. godine, načelnici i gradonačelnici 212 jedinica lokalne samouprave u Zagrebu potpisali su ugovore kojima će se sa 647.021.632,44 kuna kroz Program ruralnog razvoja RH financirati projekti izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.

 

Načelnik općine Nijemci Vjekoslav Belajević, svečano je potpisao Ugovora o financiranju za operaciju 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta u provedbi mjere M7 Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim.

Općini Nijemci je odobren projekt Rekonstrukcije postojeće nerazvrstane ceste u ulici Braće Radića, Nijemci, u vrijednosti 6.524.962,31 kuna. Osnova rekonstrukcije Ulice braće Radić je izvedba radova na kolnim i pješačkim površinama s ciljem osiguranja uvjeta koji priliče ulicama smještenim u urbanim sredinama kao što su zadovoljavajuća širina kolnika i pješačkih staza, kvalitetno prikupljanje površinskih voda, suvremena kolnička konstrukcija kojom će se osigurati bolje prianjanje pneumatika vozila i kolničke površine uz manju buku prilikom kretanja vozila i sl..