• Napisao

JAVNI NATJEČAJ PROGRAMA POTPORE POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU OPĆINE NIJEMCI ZA 2019. GODINU

Dana 28. ožujka raspisuje se

Javni natječaj

Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci

za 2019. godinu

 

 

Obavještavamo sve zainteresirane da se mogu prijaviti za dodjelu bespovratnih sredstava putem Javnog natječaja Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za 2019. godinu.

Sredstva se dodjeljuju iz proračuna Općine Nijemci.

Zahtjevi se zaprimaju do 30. studenog 2019. godine ili do utroška sredstava.

Više informacija možete dobiti na adresi:

Općina Nijemci, Trg kralja Tomislava 6, 32245 Nijemci

 

 

 

Više...
  • Napisao

Najava natječaja Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020., i Pravilnik o utvrđivanju kriterija i postupaka za dodjelu u zakup plastenika AgroStart

Prepoznavši potrebe i uz želju za osiguravanje što bolje podrške za daljnji razvoj i pokretanje poljoprivrednih djelatnostima, te kako bi se u što većoj mjeri omogućio napredak i razvoj poljoprivrede na području općine, Općina Nijemci je pripremila program Agrostart.

Agrostart je jedinstveni naziv za sve poticajne mjere kojima se želi unaprijediti trenutni poljoprivredni i ruralni potencijal općine. Na sedmoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj 26. ožujka 2018. godine, Općinsko vijeće usvojilo je dva važna dokumenta za pokretanje navedenog programa.

Usvojen je novi Program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Općine Nijemci za razdoblje 2018.-2020., i Pravilnik o utvrđivanju kriterija i postupaka za dodjelu u zakup plastenika AgroStart.

Navedeni Program potpore u poljoprivredi ima za cilj, kroz navedene mjere, unaprijediti poljoprivredu i ruralni razvoja na području općine. Temeljem navedenih ciljeva iz proračuna Općine Nijemci dodjeljuju se bespovratna financijska sredstva i potiču ulaganja u razvoj ruralnog prostora. Programom se uređuju uvjeti i kriteriji za ostvarivanje potpora u realizaciji projekata u poljoprivredi.

Pravilnikom se utvrđuju kriteriji i postupci za dodjelu u zakup plastenika Agrostar. Općina Nijemci raspolaže sa šest plastenika koji se nalaze na području industrijske zone Nijemci. Davanje u zakup navedenih plastenika po subvencioniranim cijenama je jedna od komponenti s kojima se želi omogućiti mještanima bolja podrška pri pokretanju poljoprivrednih djelatnosti i daljnjem razvoju postojećih. Pravilnik o utvrđivanju kriterija i postupaka za dodjelu u zakup plastenika AgroStart donosi kriterije za ulazak u plastenik, vrijeme korištenja plastenika, te visinu i način plaćanja naknade za zakup plastenika.

Očekivano objavljivanje Javnog natječaja je 17. travnja 2018. godine i traje do iskorištenja predviđenih sredstava.

Ovim putem želimo pozvati sve zainteresirane da se obrate u Općinu Nijemci ukoliko imaju dodatnih pitanja vezano uz sam natječaj i potrebnu dokumentaciju.

Više...
Pretplati se na ovaj RSS feed