ZAŽELI - PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA - FAZA II

Općini Nijemci odobren je još jedan vrijedan projekt pod nazivom NISA -Nismo sami II, koji je općina aplicirala na javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ (UP.02.1.1.13),  Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava, općinski načelnik, Vjekoslav Belajević, potpisao je 22.07.2020.g. čime je i započela sama provedba projekta.
Projekt će omogućiti zapošljavanje (na 12 mjeseci)  25 teže zapošljivih žena, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, koje će pružati potporu i podršku starijim  osobama i osobama u nepovoljnom položaju kao krajnjim korisnicima projekta.
Tako će se doprinijeti socijalnoj uključenosti i podizanju kvalitete života za minimalno 150  starijih osoba u našoj općini. Kroz projekt će se omogućiti i osposobljavanje za najmanje 23 žene.
Provedbom ovog projekta, općina Nijemci, kao jedinica lokalne samouprave, doprinosi smanjenu nezaposlenosti, borbi protiv siromaštva te smanjenju prerane institucionalizacije osoba starije životne dobi.
Ovakvi projekti doprinose podizanju zadovoljstvu života svih mještana općine Nijemci. Ženama, koje su na tržištu rada u nepovoljnom položaju, osigurava se pravo na rad i osjećaj veće vrijednosti, a starijim mještanima naše općine osigurava se pravo na dostojanstvenu starost.
Projekt će se provoditi u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb Vinkovci, Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje, PU Vinkovci i udrugom „Doba mudrosti“  iz Nijemaca. Vrijednost projekta je 2.301.399,25 kn i financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.g.